Slide
59-appartementen-v4

De Majoor

Aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan ontwikkelt Stayinc. de Majoor: 59 appartementen in de stad. De Majoor is de laatste en afrondende fase van het door Erick van Egeraat ontworpen masterplan De Grijze Generaal in Eindhoven.

De eerdere plandelen van de Grijze Generaal zijn ontwikkeld door Wooninc. en bestaan uit appartementen voor senioren, kantoren en een ondergrondse parkeergarage.

De naam ‘De Grijze Generaal’ verwijst onder andere naar het kwaliteitsniveau en uitstraling van deze gebouwen en de ligging in de Eindhovense Generalenbuurt.

De Majoor heeft alles in de buurt

Zo ligt winkelcentrum WoensXL, met maar liefst 140 winkels, op loopafstand van het woongebouw. Maar ook Busstation Woensel (HOV-lijn) ligt aan de overkant van de straat. Dit centrale overstapstation zorgt ervoor dat je in no-time in de binnenstad bent of de overstap naar de trein kunt maken. Met de TU/e en de Fontys op fietsafstand en de snelweg om de hoek, heb je letterlijk alles in de buurt.

ruimte voor ruimte

Het driehoekige gebouw loopt geleidelijk op van 3 bouwlagen (westgevel) tot 5 bouwlagen (oostgevel). De oplopende bouwhoogte zorgt ervoor dat het gebouw opgaat in de bestaande woonomgeving en goed aansluit op Grijze Generaal met zijn kenmerkende schuine daken. Alle woningen hebben een buitenruimte in de vorm van een balkon of terras en in en rondom het gebouw is veel groen aanwezig. De centrale entree van het gebouw ligt aan het Generaal Taylorpad. Ook worden er aan deze straat parkeerplaatsen gecreëerd voor bewoners op het maaiveld. Bezoekers kunnen eenvoudig parkeren in de grote ondergrondse parkeergarage.

het gebouw, de omgeving & parkeren

Het gebouw heeft een karakteristieke uitstraling

Hier heeft architect Inbo bewust voor gekozen, om zo een natuurlijke overgang met de woonwijk te maken. Er wordt daarnaast veel gebruik gemaakt van glas met aluminium kozijnen en terugliggend metselwerk in een grijs groene kleur. Zo ontstaat er een natuurlijke verbinding met de gebouwen in de omgeving. De stalen balkons aan de buitenzijde, in combinatie met de speelse opzet van de gevel maken dit bijzondere gebouw af.

Groene omgeving

Er wordt veel aandacht besteed aan de openbare ruimte om het gebouw heen. Het hele gebouw wordt omkaderd door groen. Aan de noord- en zuidzijde van het gebouw wordt een gazon ingericht met borders van rijkbloeiende vaste planten en siergrassen, afgewisseld met heesters en enkele boom, waaronder wintergroene dennen.

Tegen het gebouw aan wordt per appartement een terras ingericht met ertussenin een groene afscheiding.

Zo krijgen de appartementen op de begane grond een terras met natuurlijk afscheiding van de buren.

gevel-01-uitstraling

UITSTRALING GEVEL

Stalen balkons aan de buitenzijde in combinatie met speelse opzet van de gevel.

gevel-02-noordwestgevel

NOORDWEST-GEVEL

Groen aangekleed entreeplein met hoofdingang en fietsenbeugels.

gevel-03-zuidgevel

ZUID-GEVEL

De zuid-gevel heeft over de hele lengte 3 verdiepingen, deels met stalen balkons

gevel-04-oostgevel

OOST-GEVEL

De oost-gevel varieert van 3 tot 5 verdiepingen, deels met stalen balkons.

Parkeren

In overeenstemming met de gemeente worden er 19 parkeerplaatsen op het eigen terrein gerealiseerd. De parkeerplaatsen zijn bereikbaar via het Generaal Taylorpad. Er zijn voor de bewoners vier elektrische deelauto’s beschikbaar. Bezoekers kunnen parkeren in de parkeergarage van de Grijze Generaal.

artist-impression-gallerij-hof-v01

de woningen

De woningen zijn ruim 50m2

Alle appartementen hebben een woonkamer met open keuken, een slaapkamer, badkamer, berging en eigen balkon. Ieder appartement heeft daarnaast een extra berging in de kelder.

De woningen liggen verdeeld over de begane grond en 4 verdiepingen. In totaal zijn er 6 type appartementen. Alle woningen zijn volledig gasloos, voorzien van een warmtepomp en op het dak liggen zonnepanelen.

Ook aan de binnenzijde van het gebouw is veel aandacht besteed

De woningen komen uit op een open galerij, in de vorm van een binnenhof. Het ranke hekwerk in combinatie met de betonen plantenbakken geeft de binnenzijde van het gebouw een eigentijdse uitstraling, met veel ruimte voor groen. Het gebouw is open aan de bovenzijde waardoor er veel lichtinval is, wat er ook voor zorgt dat er voldoende daglicht is voor planten. De groene binnentuin op de begane grond is voor gezamenlijk gebruik. In de binnentuin komt een gazon met bomen en een aantal bloeiende borders.

Meer weten over De Majoor?

Houd dan deze website in de gaten. We starten eind dit jaar met de bestemmingsplanprocedure. Naar verwachting starten we medio 2021 met de bouw.

Heeft u nog andere vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@stayinc.nl of vul het contactformulier in.

Verstuur bericht